Om träning

 

hos Isshinkai

Ett vanligt aikidopass i Isshinkai börjar med allmän uppvärmning för att mjuka upp kroppen och sedan brukar en stunds fallträning följa. Därefter följer teknikträning där de kast, grepp och låsningar som ingår i Aikidons försvarssystem tränas.

Medlemmar i klubben är försäkrade till viss del för skador genom Svenska Budo och kampsportsförbundet. Mer information om försäkringen finns hos budoförbundet.

Vem kan träna?

Aikidon lämpar sig för både unga och gamla. I vår klubb tar vi emot personer från 16 år och uppåt i vuxengruppen. Vi har också en barngrupp för åldersgruppen 9-13 år.

Kostnad

Att provträna ett par gånger är gratis men sedan måste man betala träningsavgiften för att få träna.

Träningsavgiften (inklusive medlemsavgift) för vuxna är 950 kr per termin.
Ungdomar (15+) och för alla studerande är det 795 kr per termin.
Barn och ungdomar under 15 år är avgiften 595 kr oavsett i vilken grupp de tränar.
I vårterminens avgift ingår sommarträning.

Bankgironummer: 5670-2624

Nybörjarträning

Fallträning

Vi tar emot nybörjare i början av varje höst- och vårtermin. Vanligen har vi nybörjarintag under september på hösten och januari / februari under våren. Det brukar dock inte vara några problem om man vill hoppa in under andra tider på året, bara man tar kontakt med klubben.

Under den första terminen tränar man främst grundläggande aikidotekniker och fallteknik. I aikido tränar vi tillsammans, så även på nybörjarträningen är de som tränat längre med. När man tränat ett tag, vanligen efter ungefär en termin, och kan falla och ta vara på sig själv i sina fall är man redo att även vara med på det vi kallar blandpassen.

Det går bra att träna i träningsoverall eller tröja och byxor. I längden är dessa plagg opraktiska och en budodräkt rekommenderas som är skönare att träna i, håller bättre och passar väl för träningen.

Barnträning

Barnträning

Sedan vi skaffade en egen dojo har vi bedrivit barnträning.

Barngruppen riktar sig till barn i åldern 9-13 år. Träningen innehåller mycket lek och den aikido som tränas är speciellt anpassad för barn. För att skona leder under utveckling begränsas de vanligt förekommande ledbrytningsteknikerna och fokus sätts på balansbrytningar och kroppskontroll.

Träningstider

Veckodag Tid Typ av pass
Tisdag 19.00 – 20.15 Vuxen & Ungdom
Lördag 14.30– 15.30 Barn (9-13 år)
Lördag 15.15 – 16.30 Vuxen & Ungdom (Egen uppvärmning)
Söndag 11.00 – 12.15 Vuxen & Ungdom

Dojo

Vi tränar i Umeå Buduklubbs dojo på bankgatan 10.

Comments are closed.